Het lustrumbulletin van onze vereniging! nummer 134/135.

 

 

Ons Lustrumbulletin 134/135 is verschenen. Naast de gebruikelijke artikelen van onze vaste schrijvers zijn er in dit bulletin ook verschillende artikelen die vooruitblikken op het lustrum, dat dus op 21 oktober in Apeldoorn gevierd gaat worden. Die viering mét jubileumtentoonstelling is wederom op de Postex.

 

Lustrum 1983 2018 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie 35 jaar VKM neurowetenschapper Ger Holstege UMCG Groningen Handboek Postwaarden Nederland Vereniging voor
             	  Kinderpostzegels en Maximafilie VKM 35 jarig Lustrum 2018

 

De Postex vindt plaats van 19 t/m 21 oktober in het zalencomplex van Omnisport. De Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn ( vlakbij de oude Americahal).

 

Op 21 oktober is er een extra feestelijke bijeenkomst omdat we ons mogen verheugen op de komst van neuroweteschapper Prof. Ger Holstege, lid van onze vereniging, maar vooral bekend als hoofdredacteur van het Handboek Postwaarden waarin de verschillende Nederlandse postzegelemissies diepgaand zijn gedocumenteerd. Hij heeft onlangs op het hoofdkantoor van PostNL een brede voordracht gehouden, met onder meer de kinderpostzegels van 1931 en 1965.

Ger Holstege gaat ons op de Postex bijpraten over de emissies Kind 1931 en latere jaren. Deze lezing en onze ledenvergadering is gepland om 12.00u in de voor ons gereserveerde zaal Surplace, bovenin het complex. Kom daar allen iets vroeger naar toe;  dan bent u verzekerd van een zitplaats.

 

De lezing is namelijk ook toegankelijk voor niet-leden. Daarmee kunnen wij andere verzamelaars laten zien, dat wij als gespecialiseerde vereniging bestaan en hoe interessant onze verzamelgebieden wel zijn. Postex opent haar deuren op die zondag 21 oktober om 11.00u! De andere dagen om 10.00u.


Postmuseum 1965 Kinderpostzegelactie Marja Verhagen Jan Winter Marianne Maas Mientje van den Beucken Anton van de Wekken PostNL Kinderpostzegels 1965 Marja Verhagen Jan Winter Mientje van den Beucken Affiche Kinderpostzegels 1965 Kinderpostzegelactie Stichting Kinderpostzegels Nederland Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

 

16 januari 2018 was het 100 jaar geleden dan de Postcheque- en Girodienst werd opgericht. Een mooie gelegenheid om terug te kijken op de geschiedenis van de Postbank.

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Giroblauw past bij jouw Postqheque Girodienst ING Postbank Postcheque- en Girodienst Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie ING Giroblauw De Postgiro Giroblauw past bij jouw Kinderpostzegels en Maximafilie


 

In 2015 hadden we met de Van Gogh-kaart de World Best Maximum Card geleverd in de FIP-competitie. Met onze inzending 'Rosse Grutto' zijn we, met een gedeelde 2de plaats, voor 's werelds beste maximumkaart 2016 wederom hoog geëindigd.

 
Rosse Gritto Best Maximum Card Fédération Internationale de Philatélie Ronald van der Leeden Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

In augustus 2017 werd de Multilaterale in Den Bosch gehouden. Deze tentoonstelling rouleert elk jaar bij toerbeurt tussen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Slovenië en Liechtenstein. Edward Froon Vervolt zijn verslag uit Bulletin 132.

 

Maximum Card Slovenija Renaissance plafond Kinderpostzgels en Maximafilie Kees van Dongen Maximumkaart Multilaterale 's Hertogenbosch Matisse Blauw Naakt

 
Tineke Schouten Kerstzegel Kerst Postzegel 2017 Nieuwtjesdienst Ronald van der Leeden Maximafilie

 

Na de uitgebreide behandeling van de nieuwtjes in het vorige bulletin kunnen we dit keer alleen de tien maximumkaar-ten laten zien die gemaakt zijn van de decemberzegels uit 2017. Een interessante serie aangezien de ontwerpen van de postzegels zijn gemaakt door of in samenwerking met tien Nederlanders die voornamelijk bekend zijn van radio en televisie.


Maximumkaarten uit de periode rond 1925 die echt verzonden zijn geweest zijn best wel een zeldzaamheid. Immers door de mechanisatie binnen de post en de machinale afstempeling bleek het vaak niet meer mogelijk om in die periode ansichtkaarten aan de beeldzijde te frankeren. Dat gold zeker in de Europese landen waar het postverkeer explosief toe was genomen en daardoor bij het verzenden van ansichtkaarten handmatige stempeling nog sporadisch voorkwam. Een interessant onderwerp waar Ronald van der Leeden zijn licht op werpt.

 

Haven Batavia Maximumkaart Hoe bestaat het Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie HavenSoerabaja Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Maximumkaart Koningin Wilhelmina Curacao Maximumkaart Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie


* Jeroen den Tex, directeur van de Stichting Kinderpostzegels Nederland, zou ons tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 april op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen rond de Kinderpostzegelactie. Wegens ziekte moest hij helaas afzeggen. Wij wensen hem van harte beterschap en hopelijk ziet hij kans om bij onze tweede viering in oktober aanwezig te zijn.Meer interesse in onze vereniging?

Heeft u een meer dan gemiddelde interesse op het gebied van Kinderpostzegels en / of Maximafilie, neem dan contact op met onze secretaris. U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze Ledenvergadering in De Bilt.

 

Meer informatie kunt u vinden bij onze agenda.. Tot dan!


Edward Froon, namens het BestuurDe aankondiging van het vorige bulletin kunt u hier nog nalezen.


Bulletin 122
Bulletin 123
Bulletin 124
Bulletin 125
Bulletin 127
Bulletin 128
Bulletin 129
Bulletin 130
Bulletin 131
Bulletin 132
Bulletin 133