Bulletin 145.

 

 

We kijken terug op een lastige Covid-periode die ons allen niet onberoerd heeft gelaten. Gelukkig zitten we als samenleving weer in de opgaande lijn en ook de filatelistische wereld ontwaakt nu weer langzamerhand uit zijn winterslaap. Beurzen en tentoonstellingen zijn aangekondigd.

 

Als vereniging hebben we gelukkig een Algemene LedenVergadring in het vooruitzicht op 31 oktober in de vertrouwde zaal in het H.F. Witte Centrum in De Bilt.

 

Tijdens deze bijeenkomst willen we een nieuw bestuurslid aan u voordragen.

 

 

Ferry de Jongh heeft veel kennis en ervaring in de pr en mediawereld en wil daarmee graag een waardevolle bijdrage leveren aan onze vereniging en ons bestuur. Hij stelt zich in dit Bulletin aan u voor.


Er zijn bij ons vele lichtpunten om positief tegen de toekomst aan te kijken. Het is een klein wonder dat we toch zo actief door hebben kunnen draaien met onder andere de schriftelijke veilingen, ondersteund door deze website.

 

We hebben er 7 nieuwe leden bij gekregen en met de distributie van de kinderbedankkaarten hebben we weer een mooie donatie kunnen overmaken aan de Stichting kinderpostzegels Nedereland. Dit jaar staat Olivier B. Bommel op de kinderpostzegel en het belooft weer een succesvol jaar te worden. De verkoop van de Kinderbedankkaarten start op 16 oktober a.s. via onze distributiepagina.

 

 

 

De verkoop van de eerste kinderpostzegels, kaarten en leuke andere artikelen is inmiddels afgelopen.

 

Mochten de schoolkinderen uw deur hebben gemist dan zijn de artikelen nog het hele jaar te koop via de webshop van de Stichting Kinderpostzegels Nederland of via de hiernaast afgebeelde qr-code.

 

Naast de traditionele Kinderpostzegels en kaarten zijn er ook bloembollen, een boodschappentas, een theepakket en pleisters te koop. Er kan ook gekozen worden voor enkel een donatie.

 

Ondanks de beperkte mankracht hebben we het toch weer voor elkaar gekregen een goed gevuld Bulletin voor u in elkaar te zetten.


Bate Hylkema heeft samen met Arjen Oudesluijs gekeken naar de Kinderpostzegels en hun bijzondere ontwerpers uit 1996 en 1986.


Edward Froon heeft weer een sprong gemaakt naar het volgende Waddeneiland. Aan de hand van prachtige maximumkaarten beschrijft hij het middelste eiland Terschelling met als middelpunt De Brandaris. Wie kent die niet? Ook is er aandacht voor de komende Europese Kampioenschappen Maximafilie in Valenciennes. Hij neemt hier zelf aan deel naast twee collecties van Vic Henken en Stefan van der Leeden.

 

 

U leest het in Bulletin 145!

 

 

Namens het bestuur,


Edward Froon

 

 

Meer interesse in onze vereniging?

Heeft u een meer dan gemiddelde interesse op het gebied van Kinderpostzegels en / of Maximafilie, neem dan contact op met onze voorzitter.

 

Meer informatie kunt u vinden bij onze agenda.